~Hari-hari yang indah~
...andai masa itu boleh diulang kembali...
By: insan biasa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 16-Jul-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
3rd day ~ @ London, UK

 
 
 
View all 19 photos...


Tuesday, 15-Jul-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
2nd day ~ @ London, UK

 
 
 
View all 6 photos...


Monday, 14-Jul-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
1st day ~ @ London, UK

 
 
 
View all 5 photos...


Saturday, 10-May-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
5th day ~ @ Bangkok, Thailand

 
 
 
View all 4 photos...
I slept well last night. It was so nyenyak.. and it will be more nyenyak if it was abang next to me . Missed u abang... Anyway, bangun, bermalas-malasan atas katil, nak mandi pun rasa malas. Then, Pn Budhi n Zada ketuk pintu bagitau they all nak gi sambung shopping. I wasn't going as I think malam tadi pun dah banyak yang aku beli. Lepas mandi, turun breakfast. N, breakfast hari ni lagi sedap dari semalam. Mungkin sebab ada fish n shrimp, so boleh la bantai dgn nasik. Dah habis makan, kitorang jalan2 je la kat around hotel, tukar duit sikit n ambik gambar. Tempat kitorang duduk ni namanya Woraburi Hotel dekat Sukhumvit Soi 4. Sukhumvit sois are basically known with their open bars as well as thai ladies mingling aorund to offer their services. What kind of services.. pls dont ask me. So, kalau malam2 jalan nampak happening giler la. Everywhere, you can always see white tourists walking around with Thai ladies. I wonder, how do they communicate ekkk? Sedagkan post grad student kat Chula Univ pun English x berapa fluent, inikan pulak all these ladies. Mmmmm... And, the other thing, tourists ni semua x takut AIDS ke? Ishkk... mintak simpang la.





Then, masa kitorang tengah tangkap gambar tu, ada sorang tuut-tuut driver ni approach, offer to round Bangkok for only 20 baht. 2 ringgit la lebih kurang. I was cheap! Really cheap. But that only if we agreed to go to this jewellery store which promised him a petrol voucher if he took tourists to their shop. Automatically I realized that this is only the way nak menipu la lebih kurang. But then, Zaffri n Suhana dah agree, so I have no choice. But, I know for certain, if it is me, I wont buy these lies.



Bila naik tuut-tuut tu baru aku perasan sebenarnya Chula Univ dgn hotel kitorang ni dekat sangat2, cuma kalau dtg dr Chula U nak ke hotel ni, dia kena buat satu pusingan besar sebab banyak jalan yg one way. Then, masa tu nampak la jugak, Siam Paragon and all this exclusive mall yg mula2nya aku ingatkan xde langsung.. Then, dia bawak kitorang gi jewellery store. Aku x beli la. Zaffri ngan Suhana je yg beli. Lepas dah beli2 tu, terus balik sebab nak kejarkan shuttle yg mungkin dah tunggu nak bawak gi airport. Tapi, sempat gak la ambik gambar kat hotel sebelum gerak naik shuttle.



Then, naik shuttle terus gi airport. Rasa sekejap je dah sampai. Masa datang tu rasa kemain lama lagi. Sampai airport, check in luggage, tangkap2 gambar sikit, then shopping sikit kat duty free. Xde beli apa sangat la, cuma beli kerepek pisang untuk adik2 n abang. Oh yee, ada gak beli loreal day cream. It was chep 250 baht. Approximately 25 ringgit, 10 ringgit cheaper compared tu beli kat malaysia. Then, makan jap, naik flight, tidur, turun flight, ambik bas gi KL Sentral, ambik taxi balik rumah Pn Budhi, n ambik kereta balik rumah sendiri. So, that's the end of it. Overall, what I could say is, this is a very enjoyable trip.


Friday, 9-May-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
4th day ~ @ Bangkok, Thailand

 
 
 
View all 17 photos...
I slept well last night sampai pagi pun terlajak. Luckily, Zaffri is ready, so at 7.30 dia dah turun tunggu driver tu. The driver was early. At 7.30, dia dah tunggu kat lobby bawak card tulis nama Pn Budhi. Padahal, kitorang kat atas lagi, tengah bersiap. 7.45 baru nak turun breakfast. ngok ngek sana sini, around 8.15 baru kitorang gerak. TAPI, TU LA.. WHEN IT COMES TO COMMUNICATION, out terus. susah betul. most thais x pandai cakap english, the same thing with this young driver, jenuh nak explain. memula, ingat ok je, but then, receptionist hotel tu panggil aku n bagitau yg driver ni x tau kitorang nak gi mana. so, aku pun cakaplah kata nak gi grand palace, wat arun etc. Jadi kerja pulak receptionist tu nak kena jadik translator pulak. then, driver tu angguk2, tapi lepas tu boss dia call n boss dia nak cakap ngan aku. To clarify things, I guess. N, ke asked me about our plan, I explained but then he suggested that we go to the floating market first, then only we go to the rose garden, grand place and wat arun. So, we just follow him. He knows best.. Then, off we go. the journey was kind of long sebab aku pun siap tertidur2 gak la. Sedar2 je, dah nak sampai. Dari situ kitorang kena naik bot aka sampan untuk sampai ke floating market tu. At first, I thought sampai2 je terus nampak floating market n that is the option if we want to hop on the sampan atau tidak... tapi rupa2nya kena naik sampan baru sampai sana. Tapi x kisah la, dah alang2 sampai... pergi je la terus.



Bila dah naik sampan, baru realized.. yeah.. this is really a venice of the east It is unique and humble in its own way. Sebelum sampai kat floating market tu, kitorang lalu kawasan kampung yang betul2 tepi terusan ni. For sure this is not a river, it might be canal I guess.

































[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net